Zabavne aktivnosti sa psom

Zabavne aktivnosti sa psom

Fizička aktivnost je veoma važna i za ljude i za pse. Zato je jedan od najboljih načina da spojite lepo i korisno, da se zajedno sa svojim četvoronožnim najboljim drugarom upustite u neku zabavnu aktivnost. 🐶 😃 


Ako vam nedostaje ideja, evo par predloga. 

 1. Trčanje 

Možda vam zvuči suviše jednostavno ili čak dosadno, ali i obično trčanje po parku može da bude zabavno u društvu! 🏃 🐕 Uskladite tempo i uživajte! 

2. Vožnja bicikla 

Ako ste više tip za točkove, vožnja bicikla ili čak rolera dok vaš pas trči pored vas, bi mogla da bude prava stvar! 🚴 🐕 Odaberite bezbednu rutu bez mnogo saobraćaja i zabavite se. 

3. Plivanje 

U toplim danima zabava na vodi je najbolji izbor. 🏊 🐕 Većina pasa obožava vodu, ali budite oprezni ako prvi put vodite psa na plivanje jer nisu svi psi podjednako dobri plivači. 

4. Planinarenje 

Za one koji žele malo više izazova, dobar izbor su zahtevnije šetnje i planinarenje. ⛰

5. Igra donošenja 

Čak i obična igra donošenja loptice ili frizbija je odličan način da zabavite i pokrenete i sebe i svog psa. ⚾ Za ovu aktivnost vam je dovoljno dvorište ili obližnji parkić u kojem pas može bezbedno da trčkara. 

6. Poligoni 

Ako vam je kreativnost jača strana, napravite svom psu zabavni poligon i naučite ga nekim novim trikovima. 😃 Za pravljenje poligona možete iskoristiti sve što vam padne na pamet, od kartonskih kutija, preko praznih plastičnih flaša do baštenskih stolica. Neka se pas provlači, penje, preskače i neka uživa savladavajući nove veštine! 


Za kraj, vodite računa da ni pred sebe a ni pred psa ne postavite prevelik, ali ni premali izazov. Koju god aktivnost da izaberete, nemojte zaboraviti da je prilagodite svom psu, odnosno njegovoj rasi, uzrastu, kondiciji i zdravstvenom stanju. 

Nazad na blog