Period tranzicije kod pasa

Šta je period tranzicije kod pasa?

Svi smo dobro upoznati sa tim da za vrhunsku negu i zdravlje naših pasa apsolutno treba izbegavati korišćenje sintetičkih proizvoda punih toksičnih sastojaka.

Iz tog razloga najbolje rešenje za Vašeg ljubimca predstavljaju proizvodi bazirani na prirodnim sastojcima. 

Ukoliko ste do sada koristili veštačke proizvode, a tek krećete sa upotrebom prirodnih, nemojte se iznenaditi što Vaš pas prolazi kroz period tranzicije.

Upravo u ovom blogu govorimo o tome šta ovaj period podrazumeva i svemu što biste trebali da znate o njemu.

Prvo što želimo da napomenemo jeste da je ovaj proces tranzicije potpuno prirodan, normalan i uopšte ne treba da vas brine. 

Šta zapravo period tranzicije podrazumeva? 

Ukoliko ste Vašeg psa kupali sintetičkim proizvodima, biće potrebno neko vreme njegovoj koži i dlaci da se potpuno oslobode sintetičkih sastojaka koja su u njima sadržana. 

Iz tog razloga kada pređete sa upotrebe sintetičkih proizvoda na prirodne, Vaš pas će proći kroz period tranzicije tokom kojeg će imati osećaj ,,voska’’, usled mešanja ulja sa njegovim sebumom (ulje koje on sam luči).

Zapravo ovde dolazi do oslobađanja nakupljenih sintetičkih sastojaka kako bi njegova dlaka postala potpuno zdrava!

Stoga, imajte na umu da tranzicija ne znači ništa loše za Vašeg ljubimca, već naprotiv, omogućava mu da ima potpuno zdravu dlaku!

Period tranzicije traje znatno kraće kod pasa koji se hrane visokokvalitetnom hranom što u velikoj meri utiče na zdravlje njihove dlake i kože.

U ovom periodu najuočljiviji su psi sa dugom i masnom dlakom. Kod njih će voštana tekstura biti uočljivija.

Šta možete učiniti kako biste svom psu i sebi olakšali period tranzicije?

Kako olakšati period trazicije kod pasa
  • Prvo što je bitno jeste da budete strpljivi i da imate na umu da je ovo za dobrobit i zdravlje Vašeg voljenog ljubimca! Vaš pas će se rešiti toksičnih materija, a dlaka će mu postati zdrava.                                                           
  • Operite ga, osušite i zatim očešljajte. Tokom kupanja, osetićete voštanu strukturu, ali nakon što ga osušite taj osećaj će nestati.                                 
  • Kada ga kupate, ako Vam je potrebno više pene, dodajte više vode, a ne šampona.

Svaki put kada svog psa kupate i negujete proizvodima sa prirodnim sastojcima, treba da osvestite da ste učinili jednostavan, a veoma važan korak za njegovo zdravlje i dugovečnost.

Pored toga što prirodni proizvodi sadrže organska ulja koja su veoma delotvorna za zdravlje dlake i kože Vašeg psa, lišili ste ga upotrebe proizvoda sa veštačkim sastojcima koji imaju negativne posledice po njegu dlaku, kožu i generalno zdravlje.

Ako već niste do sada krenuli sa upotrebom prirodnih preparata za Vašeg psa, sada je pravo vreme! Unapredite zdravlje svog voljenog ljubimca i učinite mu život srećnim i dugovečnim.

Nazad na blog